За нас

Outer View (4)

Нашата фабрика е разположена в 4-етажна сграда от 3000 кв.м. в Западна промишлена зона, град Русе, България.

Специализирани сме в производството на мъжки, дамски и детски чорапи, бельо, тениски и други трикотажни изделия. В допълнение към продуктовата си линия ние извършваме 8-цветен ситопечат върху текстил. Можем да принтираме всякакво лого или картинка по избор на клиента. Предлагаме още опция за омекотяване и антибактериална обработка на чорапите.

Производственият процес се състои от следните операции:

- Входящ контрол на платовете и преждите – проверяваме тяхната устойчивост и линейна плътност;

- Накатаване на платовете чрез настилачна машина;

- Разкрой на платовете върху 12-метрова настилачна маса;

- Полагане на щампа върху разкроените текстилни детайли, съобразно изискванията на клиента;

- Шиене на трикотажните облекла – извършва се чрез специализирани шевни машини марка “Pegasus”;

- Плетене на чорапите – извършва се посредством два вида автоматични машини, марка “Sangiacomo Fantasia LT” и марка “Irmac Penta 5J”;

- Зашиване на чорапите – извършва се на специализирани машини марка “Rosso”;

- Омекотяване и антибактериална обработка на чорапите;

- Изходящ контрол, гладене, опаковане в кашони и експедиране на готовата продукция към клиентите.

Дружеството ни е сертифицирано съгласно система за управление на качеството ISO 9001:2015. Тук може да видите нашия сертификат и декларация от нашето ръководство.

Сертификат
Декларация

Освен цялостната изработка на изделията, които произвеждаме, ние предлагаме на нашите клиенти и допълнителни услуги, така че да ги улесним максимално и да им предоставим готов продукт, напълно отговарящ на поставените изисквания. С какво можем да помогнем?

- Изработване на мостра преди стартиране на производството. Това помага на клиентите ни да се уверят, че изискванията им са приети коректно и продукцията ще отговаря на заданието и на исканото качество.

- Сито-печат върху текстил. Ние притежаваме 8-цветен автоматичен карусел Synchroprint, с който отпечатваме щампи по избор на клиента върху текстилните изделия.

- Омекотяване и антибактериална обработка на чорапите.

- Опаковане. Предлагаме всякакъв вид опаковка, по избор на клиента – полипликове, бандероли, кутии и др.

- Организиране на транспорт до избрана от клиента дестинация. След като продукцията е готова, ние се свързваме с нашите дългогодишни партньори – транспортни и куриерски фирми. Уговаряме цената и срока и след това поръчката пристига до нашите клиенти. 

Разгледайте нашите производствени помещения.


С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

„ЕЛИТЕКС“ ООД сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура: BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г.

Проектът е насочен към осигуряване на оперативен капитал за българските малки предприятия, които през 2019 г. са реализирали оборот от минимум 500 000 лв., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

СЪОБЩЕНИЕ ЕЛИТЕКС